Projecten

Een impressie van een aantal tuinen gemaakt door Groenzaken

 

Project: Eerste Westlandse Montessorischool te Monster

Groenzaken vindt het belangrijk dat de schoolpleinen in Nederland groener worden. Kinderen meer in contact brengen met de natuur, het bevorderen van ontdekkend leren en het stimuleren van bewegen zijn een aantal voordelen van een groener schoolplein.
Een aantal schoolpleinen zijn inmiddels groener gemaakt waaronder dat van de Eerste Westlandse Montessorischool (EWMM).
Onder begeleiding van Groenzaken en met behulp van een enthousiast team van de EWMM, is het betonnen schoolplein omgetoverd in een groen schoolplein, inclusief een productieve moestuin op de binnenplaats voor iedere klas.

Een project waar de kinderen mee mochten denken over hoe het schoolplein er uit kwam te zien. De financiering is mede tot stand gekomen door fondsenwerving. Deelnemende fondsen waren het VSB- en Oranjefonds voor ‘Groene Schoolpleinen’. Groenzaken heeft hierbij een adviserende rol gespeeld.

IMG-20130305-WA0004

Project: Hollandse Tuin op landgoed Clingendael (Den Haag).

20141001_090827
Groenzaken heeft in opdracht van de gemeente Den Haag, de Hollandse tuin gerenoveerd. De buxus is vervangen voor Ilex grenata Dark Green.

 

project: Noordwijk villatuin

DSC_0194

In de natuurrijke omgeving van Noordwijk staat een prachtige villa met een siertuin van 2000m².

Groenzaken doet hier het reguliere en groot onderhoud. Tevens vindt er jaarlijks een veiligheidsinspectie plaats van de omringende bomen.

Project: Vuurplaats creëren voor scoutinggroep de Vliegende Hollander te Wassenaar

Opdracht voor Groenzaken: Het creëren van een vuurplaats, passend in de bosrijke omgeving van Park Oosterbeek en geschikt om met de gehele scoutinggroep te kunnen genieten van een gezellig vuur.

Het geheel is ontworpen en vervaardigd door Groenzaken. De tribune is gemaakt van ecologisch hardhout met FSE-keurmerk. De afzetting van kastanjestammen zal in de loop van de tijd begroeid worden met klimop.

20151217_095023

Project: Voortuin Monster.

De bewoners wilden een rustieke tuin met plaats voor een Koi-vijver, een houtopslag en een plekje om te zitten.

De klinkers, die u op de foto ziet, zijn origineel en hergebruikt in deze tuin. De regenton en het gietijzeren tuinmeubel maken de rustieke sfeer helemaal af. De tuin heeft niet veel onderhoud nodig. Groenzaken heeft dit ook onder zijn beheer.

20150527_085712

Project: Aanleg vaste planten in gemeente Den Haag.

In samenwerking met Vasteplantenkwekerij Griffioen uit Wassenaar realiseert Groenzaken kleurige vaste planten borders in diverse gemeenten. Wanneer de vaste planten eenmaal tot wasdom zijn gekomen vormt er zich een kleurrijk en onderhoudsvriendelijk perk. Een lust voor het oog, praktisch en zeer milieuvriendelijk.

20121009_142952